dimecres, 12 d’octubre del 2011

UDOLS i EXTRATERRESTRES al cau dels Grimpamons

Durant la Sortida de Passos del passat cap de setmana els Llops vam donar la benvinguda als nous membres de la unitat i a la nostra nova cap, i també ens vam acomiadar dels quatre companys que han passat a la unitat de Raiers: l'Anxo, la Maya, el Dani i el Sebas.
 
Va ser també durant la Sortida de Passos quan ens vam trobar amb l'inici de la nova aventura que viurem els Llops aquest any... En arribar a l'alberg on passaríem del cap de setmana, la recepcionista ens va lliurar una carta que, segons ella, va portar el carter dient que anava dirigida cap als Llops de l'A. E. Grimpamons. Una mica confosos la vam obrir, i vam trobar-nos amb una espècie d'abecedari que lligava cada lletra amb un símbol. No vam acabar d'entendre què volia dir aquella carta, de manera que vam decidir continuar amb les activitats que s'havien planejat.


Per la tarda vam marxar d'excursió cap al monestir de l'Espluga de Francolí, i en el camí de tornada ens vam trobar amb una capsa amb un aspecte molt curiós... després de discutir què fer amb ella, vam decidir obrir-la, i vam veure que allà dins hi havia un missatge, però estava escrit amb unes grafies que no vam saber entendre, però ens vam adonar que aquells símbols coincidien amb els de l'alfabet de la carta que vam rebre anteriorment, de manera que vam poder descifrar el missatge, que deia el següent: "sou els escollits". 
 
Cada vegada estàvem més i més perduts, no enteníem per què ens estaven passant totes aquelles coses, així que no vam tenir cap més remei que esperar a veure si ens tornava a passar alguna cosa que ens aclarís tot aquell embolic... Va ser per la nit quan, mentre estàvem tots dins una aula de l'alberg escoltant música i fent una mica de "festa", vam establir connexió amb un individu que va aconseguir captar l'onda de la nostra ràdio i es va posar en contacte amb nosaltres. Aquell individu era ni més ni menys que un astronauta que va contactar amb nosaltres des de l'espai!!! El seu nom era Bladivir i era un astronauta de la USIE (Unió Soviètica Inter Espacial) i ens va explicar que portava mesos espiant a una nau veïna ocupada per extraterrestres! Tenia la intenció d'explicar-nos moltes més coses, però malauradament la connexió es va tallar...
 
No va ser fins al dia següent quan, amb tots els membres de l'agrupament com a testimonis, vam establir connexió amb el Bladivir per segon cop. Aquesta vegada el seu missatge va ser molt més impactant: ens va explicar que els extraterrestres que estava espiant s'anomenen Mediambientins, i es dediquen a estudiar tots els planetes de l'univers, i s'han assabentat que el planeta Terra corre perill perquè nosaltres, els seus habitants, no sabem cuidar-lo. Per això, nosaltres hem estat seleccionats per demostrar als Mediambientins que sí podem tractar bé el nostre planeta. Ens volen posar a prova i tenim un termini de nou mesos per complir aquesta misió, i si no ho aconseguim... exterminaran tota la raça humana! Però no us preocupeu, perquè nosaltres complirem aquesta tasca que els Mediambientins ens han encomanat, no us decebrem, confieu en nosaltres!!!


Aquest dissabte, durant el proper cau, començarem la nostra misió... què ens esperarà??

Fotografia dels Esccollits, durant la Sortida de Passos

Els FOLLETS ja són una realitat més a l'agrupament!

        El passat cap de setmana del dissabte 8 al diumenge 9 d’octubre la unitat de follets, encapçalats pels seus 5 caps, van fer camí cap a l’Espluga del Francolí. Tots llevant-se ben i ben d’hora i sent un equip imparable van sortir de l’estació de Castelldefels amb tot l’agrupament en la que seria la seva primera sortida de passos.

       Els petits follets, una mica adormits, van arribar al parc de l’Espanya Industrial al costat de l’Estació de Sants. Per prendre forces van fer un petit mos. Allà van rebre un escrit del seu nou company d’aventures, el Follet Picarol. Els explicava un seguit de fets i els hi feia entrega a cadascun d’ells un picarol personalitzat, amb el que estarien lliures de les malifetes del follet Fosc, el seu nou arxienemic.




       Tots amb el seu picarol i anant amb molt de compte de no trobar-se al “follet negre”, com així li deien, varen fer cap ara ja sí a l’Espluga del Francolí, on varen dinar en un gran camp amb totes les unitats i més tard van començar la “petita ruta” que sense gaire pes van fer per arribar a l’alberg.

       Ja entrats a la tarda van aprendre el seu nou cant, ja que els follets s’identifiquen cantant entre ells, tal i com ho fan els altres animals amb els seus sons.
La cançó que tant èxit va causar és la següent:

Dins dels boscos, viuen els follets
No tothom els pot veure,
Has de creure en ells!
Estan entre nosaltres, saben els secrets.
Ells ens ajuden, a sempre ser valents.

Són follets dins del bosc,
Els pots veure dins el teu cor.
Són amics d’arreu del món
De tots els nens dels Grimpamons.

Tots són màgics, són molt bons amics
Descobreix un nou món
Que està per construir!
Si estem prou units i no fem vas a la por,
Res ens atura per cantar ben fort:

Són follets dins del bosc,
Els pots veure dins el teu cor.
Són amics d’arreu del món
De tots els nens dels Grimpamons.

       Després d’aquest tendre moment van fer una activitat per conèixer a l’agrupament i tots els seus components. Tot seguit van sopar al gran menjador on hi van cabre (tirant a l’alça) centenar de nens i nenes que van ser part de passos. A aquestes hores ja se’ls hi tancaven els ulls a la majoria dels follets...


...

      Però no oblidem com tot això va començar el passat 1 d'octubre de 2011, per aquest seguit de valents i valentes.

     Desprès de la carta que varen rebre, on deia ser ells l’equip escollits. Van reunir-se als jardins del castell, on van passar un seguit de proves que van superar tots amb èxit, per saber si hi havia algun impostor. Un cop tots fitxats pels 5 caps de follets, van fer uns jocs per conèixer-se i perdre la vergonya els uns amb els altres.

     I en aquell moment, quan tots estaven concentrats en el joc, varen veure la presència d’un ésser verd que produïa uns sorolls màgics. 
Sigil·losament van apropar-se on va deixar aquest personatge peculiar unes pistes que els hi durien a un missatge que més tard van esbrinar.


Com molts sospitaven es tractava d’en Picarol el qui els va reunir a tots...

Sortida de passos 2011 (L'Espluga de Francolí) - La resta de vídeos de la vetlla matinal caps

Tot seguit us donem accés a 3 nous vídeos:



dilluns, 10 d’octubre del 2011

Sortida de passos 2011 (L'Espluga de Francolí) - Vídeo vetlla matinal caps

El passat cap de setmana d'octubre, els dies 8 i 9, va tenir la Sortida de Passos de l'AE Grimpamons a l'Alberg Jaume I, de L'Espluga de Francolí. Per ben poc no varem canviar les desenes per les centenes a l'hora de dir quants èrem, però no parlarem de "crisi" en aquest bloc i arrodonirem a l'alça i direm ben fort que "un centenar d'escoltes de Castelldefels van gaudir d'una magnífica sortida de passos, i d'una vetlla dinamitzada per més de 20 caps, i preparada i dirigida per una sola cap, que es va currar la feina del muntatge musical que podreu veure tot seguit en aquest vídeo." 


Moltes gràcies Sonia, i moltes gràcies a tots 

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Ells Llops tornen a udolar dins el cau

El passat dissabte 1 d'octubre, la unitat de Llops també es va retrobar i va fer el seu primer cau del curs!


Tots estàvem molt contents de tornar-nos a veure i de donar la benvinguda als nous integrants de la unitat! 
Un cop es va acabar la reunió amb els pares, els caps de la unitat vam portar als nens cap als jardins del castell i allà es van trobar amb una divertida gymkana en la que van haver de superar diverses proves per a aconseguir unes pistes que els seran de gran ajuda per la Sortida de Passos d'aquest proper cap de setmana! Van haver de fer carreres de relleus, llençar un pinyol d'oliva amb la boca i encistellar-lo en un cubell, cantar el sol solet amb una galeta a la boca, aconseguir la cadena de sabates més llarga, etc. Amb tot això no van parar quiets ni un segon i van aconseguir trobar totes les pistes!! 
Ara esperem amb il·lusió el cap de setmana de la Sortida de Passos!! Quines ganes...!!!




Aquest any la unitat està formada per trenta un nens i quatre caps. Es tracta d'una colla força nombrosa, però amb la il·luisió, les ganes i la bona energia que es respira, ben segur que aquest any no deixarem de passar-ho bé i de fer tant com podem!

dimarts, 4 d’octubre del 2011

L'antiga unitat de pioners tanca el cicle a Llosses



Com a primer i últim cau de la unitat antiga, els pioners van passar el cap de setmana a Llosses, Ripoll. Passats els campaments d'estiu, la unitat va decidir fer una última sortida abans del pas de branca i les Caps la van preparar per aquest cap de setmana.

Primer, caminar una mica des de l'estació de Ripoll fins a Llosses. Un cop allà vam començar la remuntada del riu, amb motxilles i tot! Quan es va fer l'hora de dinar, vam sortir del riu per després buscar un lloc pla i sec on poder dormir. 

Trobat el lloc, alguns van fer un passeig pel voltant, mentre d'altres condicionaven l'espai. A la nit es van explicar històries que anaven des del terror fins a l'amor. Tot i que va fer una mica de fred, al matí següent va tornar a fer calor en quant va sortir el sol.

Primer dia de Cau pels Raiers

Aquest passat cap de setmana tot l'agrupa vam començar el cau un altre cop!! Quines ganess!! Com havien crescut tots els Raiers en un estiu, gaire bé són més alts que els caps ( si no ho són ja...).

Vam començar amb una ronda de presentacions jugant ! Comptem amb nous Raiers: com per exemple: El Sergio , la Marina, la Judith i la Núria. Després teniem amagades unes targetes amb els seus noms  i havien de trobar un amb el nom d'un altre company. Un cop les  havien aconseguit els repartiem un personatge (com un pallasso, un dràcula..) i havien de disfrassar-se amb disfresses que haviem portat els caps!! Aiii quina vergonyaa!!!
Després vam anar a un circuit tancat a fer unes curses de relleus molt i molt divertides, sobretot per les pintes!

El resultat:



















diumenge, 2 d’octubre del 2011

Comença l'aventura!


Hola Grimpamons!

Ahir, dissabte 1 d'octubre de 2011, vam iniciar el nou curs 2011-2012, i tant pares i mares com nens vàreu venir al cau a passar aquest dia amb nosaltres!

Totes les unitats vam gaudir d'un seguit d'activitats que els caps vam preparar, així com de la reunió que estava destinada als pares i mares de l'agrupament. Durant la reunió de la unitat de Llops, els caps us vam posar un vídeo compost per diferents fotografies dels campaments d'estiu que vam fer aquest passat juliol i, per les peticions d'alguns de vosaltres, aquí el teniu! Esperem que el gaudiu!

Ens veiem aviat nois i noies! Escalfant motors per la Sortida de Passos del proper cap de setmana!

Això ja ha començat!