dimarts, 20 de desembre del 2011

Una nit molt especial: la màgia dels sentiments

L'últim cap de setmana de cau de l'any el vam celebrar els Raiers al nostre cau tots junts. Vam quedar la tarda del dissabte per a fer la última activitat de la temàtica de trimestre, l'explotació infantil, en la qual cada Raier havia de dibuixar la seva maleta a un full i dibuixar les tres coses que s'emportarien a una illa deserta, un cop fet havien de posar en comú les seves decisions amb el grup i entre tots decidir que emportar-se a una illa deserta. Vam passar moooolt de temps discutint! Per què? La resposta està en el fet que tenim taaantes coses on escollir! Nosaltres, joves del primer món, tenim dificultats per a veure que ens emportem i encara més important, de què prescindim. Però creiem, Raiers, que un nen o jove que no disposa de tantes coses com nosaltres no tindria tantes dificultats per a escollir les 3 coses més important per a la seva supervivència. Vam continuar amb més activitats fins a l'hora de sopar on vam sopar tots junts i la mare de Flor ens va portar unes "empanadillas argentinas" que estaven de mort! ( Moltes gràcies Marce)


Després de sopar els caps ens vam posar a preparar l'activitat de nit, una activitat que va ser molt importants per a nosaltres fa temps i creim anava a aportar aquella màgia de l'últim cau de l'any ple de reflexió, sentiments, empatia i amb una autocrítica personal davant de la nostra família. El Mandala de Raiers és un espai de reflexió, a cada quadrant hi havia una frase escrita: Què volem aprendre al 2012? Què hem aprés al 2011? Què no volem emportar-nos al 2012? i Què volem conservar del 2011 al 2012?


Cada Raier havia de posar als quadrants coses que per a ell fossin una resposta simbòlica a la pregunta sense haver de donar explicacions sobre allò que posaven.
Agraïm molt la sinceritat dels Raiers, la seva capacitat per a deixar enrera les pallasades, tant bones en certs moments, per a donar un pas cap al futur i entendre's una mica a ells mateixos.


Moltíssim petonets als Raiers i als papes i mames de part del seus Caps!
Bones Festes i ens veiem les cares l'any vinent!!!!




Petonets!

Caps de Raiers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada